Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ «Παλιοί καιροί» θα παρουσιάσει το χειμώνα η Ζωή Λάσκαρη στο στέκι της, την Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» του πολυχώρου «Αθηναΐς» με συμπρωταγωνιστές την Βέρα Κρούσκα και τον Στέφανο Κυριακίδη. Για τη σκηνοθεσία μετακαλεί απ’ την Ρωσία τον διεθνή σκηνοθέτη Άντολφ Σαπίρο με τον οποίο ανέβασε πρόπερσι, τη σεζόν 2011/2012 _ κι επανέλαβε πέρσι _ το μονόλογο «Ρόουζ» του Μάρτιν Σέρμαν.
Στους «Παλιούς καιρούς», που κατατάσσεται στα έργα μνήμης του Πίντερ ήτοι στη μεσαία και, ίσως, πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της δουλειάς του, η Κέιτ κι ο Ντίλι είναι παντρεμένοι και ζουν κάπου στην αγγλική εξοχή. Η αρμονική τους συμβίωση έρχεται να διασαλευτεί όταν η Άννα, φίλη της Κέιτ, εισβάλλει στη ζωή τους φέροντας μαζί της το παρελθόν. Μια βραδιά αναπόλησης του ζευγαριού και της Άννας θα μεταμορφωθεί σε μάχη ανακάλυψης και επικάλυψης της αλήθειας της μνήμης.
Το έργο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το 1971, απ’ τον Βασιλικό Σεξπιρικό Θίασο στο θέατρο «Όλντουιτς» του Λονδίνου σε σκηνοθεσία Πίτερ Χολ με πρωταγωνιστικό τρίο τους Ντόροθι Τιούτιν, Βίβιαν Μέρτσαντ, σύζυγο τότε του Πίντερ, και Κόλιν Μπλέικλι.
Στην Ελλάδα το πρωτοπαρουσίασε το 1972/’73 ο Κάρολος Κουν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης σε μετάφραση Μάγιας Λυμπεροπούλου, με πρωταγωνιστές την Ρένη Πιττακή, την Έφη Ροδίτη και τον Μίμη Κουγιουμτζή. Το μέχρι στιγμής τελευταίο ελληνικό του ανέβασμα έχει γίνει απ’ την «Ομάδα 11» που το παρουσίασε, με σκηνοθέτη τον Νίκο Πασχίδη, τη σεζόν 2011/2012 στην Νέα Σκηνή του «Απλού Θεάτρου» του Αντώνη Αντύπα.
Στην καινούργια παράσταση θα χρησιμοποιηθεί η πιο πρόσφατη μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή, την οποία έκανε όταν ανέβασε ο ίδιος το έργο, τη σεζόν 2003/2004, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» κρατώντας τον ανδρικό ρόλο με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Όλια Λαζαρίδου μαζί του και με τον τίτλο «Ωραία χρόνια» που δεν είναι γνωστό αν θα κρατηθεί και τώρα.
Σημειώστε ότι τον ρώσο σκηνοθέτη Άντολφ Σαπίρο που θ’ ανεβάσει τους «Παλιούς καιρούς» γνωρίσαμε στην Ελλάδα στην αρχή της χειμερινής περιόδου 2010/2011 όταν το «Badminton» μετακάλεσε το «Θέατρο Τέχνης» της Μόσχας να παρουσιάσει στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία του, τον «Βυσσινόκηπο» του Αντόν Τσέχοφ.