Απόψε η απονομή του βραβείου «Δημήτρης Χορν»

10 Μάρτιος 2014
 10 Μαρτίου, 2014
Category: Νέα
Ποιος θα φορέσει τον σταυρό του σπουδαίου πρωταγωνιστή του θεάτρου και του κινηματογράφου, Δημήτρη Χορν;

Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί διεκδικούν το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο, στην σημερινή -Δευτέρα 10 Μαρτίου- απονομή που πραγματοποιείται για 14η χρονιά, στις 20.00, στο θέατρο Χορν (Αμερικής 10).

Οι φετινοί υποψήφιοι είναι ο Ιωάννης Καπελέρης για τη συμμετοχή του στο «Supernova» των Φωτεινής Αθερίδου και Βασίλη Μαυρογεωργίου (Faust), ο Δημήτρης Μοθωναίος για τη συμμετοχή του στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Θέατρο του Νέου Κόσμου), ο Κωνσταντίνος Μπιμπής για την ερμηνεία του στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» των Κώστα Γάκη/Αθηνάς Μουστάκα/Κωνσταντίνου Μπιμπή, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) και ο Γιώργος Χρυσοστόμου για τη συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες).

Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το επαμειβόμενο Βραβείο Δημήτρης Χορν είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10). Τηλ: 210 3612500. Ωρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2001 έχουν τιμηθεί με το βραβείο οι: Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου , Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος και Χάρης Φραγκούλης.

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *