«Ρόουζ» στο Θέατρο της Ε.Μ.Σ.

12 Σεπτέμβριος 2012
 12 Σεπτεμβρίου, 2012
Category: Agenda, Νέα

Πέρασαν δεκαέξι χρόνια από την τελευταία φορά που η Ζωή Λάσκαρη εμφανίστηκε σε σκηνή της Θεσσαλονίκης. Ήταν το 1996, όταν πρωταγωνιστούσε στο ΚΘΒΕ, στο έργο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.

Τώρα η μεγάλη πρωταγωνίστρια επανακάμπτει στη γενέθλια πόλη, για να παρουσιάσει στα φετινά Δημήτρια ένα μεγαλειώδη ρόλο – πρόκληση: τη «Ρόουζ» του Martin Sherman.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας βάσισε το συγκλονιστικό μονόλογο στην αληθινή ζωή της γιαγιάς του. Η Ρόουζ, είναι μία ουκρανικής καταγωγής ηλικιωμένη Εβραία που επέζησε του Ολοκαυτώματος ζώντας επί δύο χρόνια κρυμμένη στους υπονόμους της Βαρσοβίας, για να καταφύγει τελικά στο Μαϊάμι. Το σπάνιο θεατρικό μονόπρακτο, που από τους κριτικούς χαρακτηρίστηκε «επική μινιατούρα» και «διαδρομή δύναμης», ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο Μπρόντγουεϊ σε ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας της βραβευμένης με Όσκαρ Ολυμπίας Δουκάκη.

«Από την πρώτη στιγμή κιόλας που πήρα στα χέρια μου το έργο του Martin Sherman χάθηκαν στο σκοτάδι όλες οι υπόλοιπες υποψήφιες που μου έκλειναν θελκτικά το μάτι» σημειώνει η Ζωή Λάσκαρη.

Την ελληνίδα ηθοποιό σκηνοθετεί ο διεθνούς φήμης θεατράνθρωπος Άντολφ Σαπίρο, που έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες παραστάσεις κλασικών συγγραφέων και έχει διδάξει θέατρο στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Η παράσταση, που έκανε την πρεμιέρα της πέρυσι στο θέατρο «Αθηναϊς», προκάλεσε αίσθηση τόσο για τη δύναμη και την ειλικρίνεια της ερμηνείας της Λάσκαρη όσοκαι για τη σκηνοθεσία του Σαπίρο. Σκηνοθεσία: Adolf Shapiro Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη Παραγωγή: Θεατρικός Οργανισμός ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Φωτογραφίες παράστασης: Ολυμπία Κραγασάκη www.zoelaskari-theatre.gr

47α ΔΗΜΗΤΡΙΑ
5-7/10 – Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | 21:00
– «Ρόουζ» του Martin Sherman – Θεατρική Σκηνή Ζωής Λάσκαρη

Στο πλαίσιο του κύκλου «100 χρόνια εβραϊκής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη»

Είσοδος:15 ευρώ.

Πηγή: cityportal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *