Ο Γ. Χρυσοβιτσάνος είδε το "The Republic" και γράφει

2 Οκτώβριος 2015
 2 Οκτωβρίου, 2015
Category: Agenda, Νέα

Του Γιώργου Χρυσοβιτσάνου, σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κριτικού κινηματογράφου

Με ένα πρωτότυπο «πάντρεμα» πολιτικού θρίλερ και ταινίας αυτοδικίας, εμπνευσμένο από την ελληνική παρακμή των ηθικών αξιών, κάνει την εντυπωσιακή πρώτη του εμφάνιση ένας νέος σκηνοθέτης που δείχνει ότι κατέχει τους μηχανισμούς της βίαιης περιπέτειας όσο και ένας έμπειρος γνώστης του είδους.

Ο Δημήτρης Τζέτζας, που δεν κρύβει ούτε στιγμή την πρόθεσή του για μία «χορταστική» εμπορική ταινία με υψηλές, πλην όμως, καλλιτεχνικές προδιαγραφές, πετυχαίνει στο κέντρο τον στόχο του, δίνοντας τη δική του εκδοχή της προαιώνιας σύγκρουσης του Καλού με το Κακό. Καλός της ιστορίας, ο Αχιλλέας, φωτογράφος ειδικευμένος στις παρακολουθήσεις υψηλών προσώπων.

Κακοί της υπόθεσης, ένας πουλημένος υπουργός, ένας άρπαγας επιχειρηματίας, ένας σκανδαλοθήρας μεγαλοδημοσιογράφος και ένας διεφθαρμένος αστυνομικός, χωμένος ως τον λαιμό στο trafficking και στη σχεδόν δουλεμπορική εκμετάλλευση λαθρομεταναστών. Η κλασική τετράδα της εγχώριας διαπλοκής. Ενώ εξελίσσονται πυρετωδώς οι μεταξύ τους δοσοληψίες για την παράνομη πώληση κρατικής περιουσίας σε ιδιώτη, κάτι πάει στραβά και ο Αχιλλέας βρίσκεται απέναντί τους με το πιστόλι στο χέρι, αποφασισμένος να εκδικηθεί τον θάνατο ενός αγαπημένου του προσώπου. Οπότε η οθόνη βάφεται κόκκινη, καθώς ένας άντρας της διπλανής πόρτας τιμωρεί άγρια τους βιαστές της ελληνικής κοινωνίας.

Δείτε όλο το κείμενο realmobile.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *