Θέατρο: Η Ζωή Λάσκαρη στη Θεσσαλονίκη της!

11 Σεπτέμβριος 2012
 11 Σεπτεμβρίου, 2012
Category: Agenda, Νέα

Γέννημα θρέμμα Σαλονικιά επιστρέφει στις ρίζες της, στον τόπο που αγάπησε και ξεκίνησε την καριέρα της ως σούπερ σταρ της εποχής του ελληνικού χρυσού κινηματογράφου και του ιδιαίτερου συχνά αβαντγκάρντ θεάτρου.

Η Ζωή Λάσκαρη, η μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου «ανεβάζει» τη Ρόουζ της στη Θεσσαλονίκη. Μετά από μία μακρά καλλιτεχνική απουσία της από την πόλη του Θερμαικού, η σπουδαία ηθοποιός θα ερμηνεύσει τον μονόλογο του Μάρτιν Σέρμαν στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης αναμένει με αγωνία τη θεατρική επιστροφή της, που θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 47ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ των Δημητρίων.  

Η Ρόουζ, την οποία η ταλαντούχα ηθοποιός ανέβασε τον φετινό χειμώνα στην Αθήνα και τη θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» και συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές, είναι μια γυναίκα που ψάχνει τη θέση της μέσα στην οικογένεια, στον έρωτα και τις σχέσεις της. Μία Εβραία που επέζησε του Ολοκαυτώματος ζώντας κρυμμένη στους υπονόμους της Βαρσοβίας επί δύο χρόνια, για να καταφύγει τελικά στο Μαϊάμι Μπιτς. Μία γυναίκα της οποίας η ζωή ταιριάζει απόλυτα με αυτή της σύγχρονης Ελληνίδας, που αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματά της.

«Αν έχεις ζήσεις τον πόλεμο και έχεις επιζήσει, σίγουρα δεν θα καταλάβαινες τι χρειάζεται η δημόσια εικόνα…», αναφέρει στο έργο η Ρόουζ. Πάνω στη σκηνή η Ζωή Λάσκαρη ερμηνεύει την ηρωίδα του Σέρμαν, βιώνει τον αγώνα της, ταυτίζεται μαζί της, καθηλώνει το κοινό με την ερμηνεία της.

Η γυναίκα που άφησε τη δική της ταυτότητα στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου ανεβάζει στην πόλη που γεννήθηκε και αγάπησε ακόμη ένα αριστουργηματικό έργο, αφήνωντας για πολλοστή φορά το δικό της στίγμα στα θεατρικά δρώμενα.

Αλεξάνδρα Τσόλκα
Πηγή: newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *