Η ιστορία τριών γενεών Λυκουρέζων έγινε βιβλίο

3 Ιούνιος 2010
 3 Ιουνίου, 2010
Category: Agenda, Νέα

Για πρώτη φορά το χρονικό μίας οικογένειας νομικών γίνεται βιβλίο. Ο παππούς Κωνσταντίνος Λυκουρέζος, ο γιoς του Παυσανίας και ο εγγονός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος… περιδιαβαίνουν τις 438 σελίδες του βιβλίου του Γιώργου Μαλούχου.

Για πρώτη φορά το χρονικό μίας οικογένειας νομικών γίνεται βιβλίο. Ο παππούς Κωνσταντίνος Λυκουρέζος, ο γιoς του Παυσανίας και ο εγγονός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος… περιδιαβαίνουν τις 438 σελίδες του βιβλίου του Γιώργου Μαλούχου.

«Το Χρονικό μιας Οικογένειας Νομικών» παρουσιάζεται στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λιβάνη», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του δικηγορικού γραφείου του Αλ. Λυκουρέζου.

Ο συγγραφέας έχει την τύχη να προλογίσει το βιβλίο του ο συνταγματολόγος Δ. Τσάτσος λίγο πριν πεθάνει, μαζί με τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο και τον νεότερο της νομικής οικογένειας Αλέξανδρο Λυκουρέζο, δικηγόρο και πρώην βουλευτή της ΝΔ. Στο βιβλίο περιγράφεται η επαγγελματική πορεία και σταδιοδρομία των τριών γενεών της οικογένειας Λυκουρέζου.

Ο «πατριάρχης» της οικογένειας Κωνσταντίνος Λυκουρέζος ήταν εισαγγελέας. Το 1909 με την επανάσταση στο Γουδή δημιουργήθηκε μια νέα πολιτική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα τον Μάρτιο του 1910 να απολυθούν 5 εισαγγελείς Εφετών, ανάμεσά τους και ο Κ. Λυκουρέζος. Αυτό το γεγονός στάθηκε αφορμή για να επιστρέψει στη δικηγορία και να ιδρύσει το δικηγορικό του γραφείο.

Από τότε και για άλλα 100 χρόνια το συγκεκριμένο γραφείο χειρίζεται υποθέσεις που αρκετές φορές έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη.

Παρουσίες

Στην παρουσίαση του βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το «παρών» έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καθώς και άνθρωποι του πολιτικού, νομικού και δημοσιογραφικού κόσμου.

Ανάμεσά τους οι Αν. Λοβέρδος, Π. Μπεγλίτης, Ευ. Στυλιανίδης, Κ. Μητσοτάκης, Σ. Μάνος και πολλοί άλλοι. Για το βιβλίο μίλησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά «πως χωρίς δικηγόρους δεν υπάρχει κράτος δικαίου και χωρίς πολιτικούς δεν υπάρχει δημοκρατία», ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Παξινός και ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Ποινικολόγων, δικηγόρος Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

ΛΙΝΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *