Ζωή Λάσκαρη: Μιλάει για τον Λυκουρέζο και αποκαλύπτει την ηλικία της

22 Νοέμβριος 2014
 22 Νοεμβρίου, 2014

Η Ζωή Λάσκαρη βρέθηκε στο πλατό του «Πρωινού», το μεσημέρι της Πέμπτης, και μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά για την πορεία της στο θέατρο, την οικογένειά της, αλλά και τη νέα της συνεργασία με τον Νίκο Μουτσινά.

 

Για τη σχέση της με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο: «Είμαστε μαζί 39 χρόνια. Για τον Αλέξανδρο δεν ξέρω, αλλά εγώ δεν σκέφτηκα ποτέ να χωρίσω. Σκέφτηκα ότι δεν πάει, σκέφτηκα ότι πρέπει να το πολεμήσω, σκέφτηκα ότι πρέπει να δουλέψω. Θέλει δουλειά ένα ζευγάρι παιδιά… Τι είναι; Έτσι δεδομένο; Τον πήρα και τελείωσε; […] Αυτό που έχω με τον Αλέξανδρο είναι κάτι πιο πάνω από τον έρωτα. Είναι λατρεία, αγάπη… Είναι το πρωί που ντύνεται για να φύγει και έχω ξυπνήσει νωρίτερα από αυτόν, τον λέω “παλικάρι μου”. Είναι όμορφος, γοητευτικός, τον αγαπάω. Είναι ο άνθρωπος μου – με τα καλά και τα κακά του. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τον άνθρωπό σου. Ο Αλέξανδρος είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ καλός […] Αγάπησε την κόρη και την εγγονή μου σαν να είναι δικά του παιδιά. Έχει μια ψυχή μικρού παιδιού και τον λατρεύω»

 

Η σχέση της με την εγγονή της, Ζένα Μπονάτσου: «Είναι μια χαρά, τελειώνει το Λύκειο φέτος. Θέλει να γίνει δημοσιογράφος, όπως μας είπε. Να δουμε… Πήρα τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον παρακάλεσα. Του είπα θα σε πάρει η εγγονή μου γιατί θέλει να δει τη σχολή. Μου είπε “ας μου στείλει ένα μήνυμα”. Αυτό θέλει προς το παρόν. Ήθελε να πάει σε μια σχολή και της είπα ότι είναι καλοί καθηγητές εκεί, οπότε έκανα αυτή την κίνηση. Εγώ αγαπάω την οικογένειά μου πολύ. Ήταν ένα πράγμα που μου έχει λείψει και θέλω να είναι όλοι μια χαρά. Τους αγαπώ, τους λατρεύω»

 

Η αποκάλυψη της ηλικίας της & η σχέση της με το θέατρο: «Είμαι 70 χρονών γυναίκα πια. Δεν μπορώ να πηγαίνω στο θέατρο για να χασκογελάω. Αρνούμαι να το κάνω αυτό, κουράζομαι. Επιλέγω πού θα πάω, ξέρω. Στεναχωριέμαι αν πάω και δω μια παράσταση που είναι μόνο γέλιο και τίποτα άλλο»

 

Ο τίτλος της σταρ και η σύγκριση με τις σημερινές ηθοποιούς: «Αυτό πιστεύω ήταν θέμα του Φίνου. Αν δεν υπήρχε ο Φίνος, δεν θα υπήρχε κανένας μας. Ούτε ηθοποιοί, ούτε σκηνοθέτες, κανένας μας! Ο Φίνος ήταν ένας άνθρωπος που λάτρευε αυτό που έκανε, ήταν τελειομανής. Επίης, ο κινηματογράφος δεν έχει zapping. Πήγαινες, έβγαινες, τον πλήρωνες και σε καθιέρωνες. Σήμερα η τηλεόραση δεν σε καθιερώνει, παρά μόνο αν είσαι πάρα πολύ καλός σε διαφορετικά πράγματα. Εμένα με ενοχλεί η μανιέρα. Και βγαίνετε πολλές φορές εσέις και λέτε “έξοχος ηθοποιός”, “ωραίο έργο”. Μη δίνετε αυτό το μήνυμα ρε παιδιά, μη μεγαλώνουμε γενιές λανθασμένα. Το θέατρο είναι… άλλο πράγμα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί»

 

Η συνεργασία με τον Μουτσινά: «Είναι 35 χρόνια που παίζω άλλου είδους θέατρο. Θέλω λίγο να ξεσκάσω. Και επειδή του έχω πολλή εμπιστοσύνη, τον θεωρώ πολύ ταλαντούχο από τη νέα γενιά. Τον βλέπω στις “Τρίχες” και μου αρέσει πάρα πολύ. Κάνει έναν κόντρα ρόλο και είναι εκπληκτικός, κάνοντας έναν βλάκα που τρώει χαστούκια απ τη γυναίκα του. Πολύ ταλαντούχος! Όχι μόνο θα μου γράψει, αλλά θα με σκηνοθετήσει. Θα δούμε πότε θα γίνει, μπορεί να το κάνω και το καλοκαίρι σε τουρνέ! Γιατί όχι;»

 

Η πρόταση για τη θεατρική μεταφορά του «Αυγούστου»: «Είχα μια πρόταση από το Κρατικό για να κάνω τον “Αύγουστο” και τον ρόλο της Μέριλ Στριπ. Θα το κάνω κι αυτό. Αλλά ενδιαμέσως να μην κάνω μια κωμωδία; Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *