Ζωή Λάσκαρη: Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου!

8 Ιούνιος 2013
 8 Ιουνίου, 2013
Category: Agenda, Νέα

Με αφορμή την εμφάνιση της Ζωής Λάσκαρη στην εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στις 17.20 στο MEGA, κάνουμε ένα αφιέρωμα στη Νο1 Ελληνίδα καλλονή του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Ζωή Λάσκαρη του χθες και του σήμερα. Οι πιο πολλοί έχουν μείνει στην παλιά της εικόνα, η ίδια όμως αναφέρει πως δεν φταίει που κάποιοι τη βλέπουν μέσα από τα μάτια του χθες, ακόμη, αφού το σήμερα είναι εδώ και η νέα της εικόνα είναι αυτή που βιώνει και χαίρεται.

Η Ζωίτσα Λάσκαρη ή Κουρούκλη, όπως ήταν το αληθινό της επίθετο, είναι γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης. Μόλις στα 16 της γίνεται η πιο νέα εστεμμένη Σταρ Ελλάς το 1959 και από εκεί και μετά, με εφαλτήριο τον τίτλο της και το καλλίγραμμο κορμί της, με αναλογίες μανεκέν έγινε ένα από τα πρώτα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, υπογράφοντας “χρυσό συμβόλαιο”, με τη Φίνος Φιλμ, από όπου ξεπήδησαν οι μεγαλύτερες ντίβες της ελληνικής σκηνής και του κινηματογράφου.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του “Κατήφορου” το 1961, η Ζωή Λάσκαρη έγινε το αγαπημένο παιδί του Φίνου και αυτός ήταν ουσιαστικά που την επέβαλε.

Γίνεται η μοιραία, απόλυτα σεξουαλική φαντασίωση εκατομμυρίων ανδρών στην ελληνική επικράτεια, διαθέτοντας, εκ του φυσικού της μια σπάνια φινέτσα και κλασάτη παρουσία σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και σε όλα τα είδη ταινιών, από κωμωδίες, δραματικά σενάρια και μιούζικαλ, στη “χρυσή περίοδο” του ελληνικού κινηματογράφου.

Όπως “Μερικοί το προτιμούν κρύο”, “Νόμος 4000”, “Κορίτσια για φίλημα”, “Στεφανία”, “Μια κυρία στα μπουζούκια”, “Οι θαλασσιές οι χάντρες” και πολλές άλλες, με συμπρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα, όπως Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος κ.ά.

Προσωπική ζωή

Λάσκαρη – Πέτρος Κουτουμάνος

kkkoutoumanos_b

Το 1967 η Ζωή Λάσκαρη παντρεύεται στις 23 Οκτώβρη του 1967 στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη με τον μεγαλοεπιχειρηματία Πέτρο Κουτουμάνο. Σε εννέα μήνες θα έρθει στον κόσμο η κόρη τους Μάρθα. Ένας γάμος που φαινόταν για όλους φυσιολογικός κράτησε μέχρι τις 5 Φλεβάρη του 1971, τότε που η Ζωή φεύγει από το σπίτι στέλνοντας το παιδί στο Παλαιό Φάληρο στους γονείς του επιχειρηματία. Οι λόγοι που ο Πέτρος Κουτουμάνος ζητά διαζύγιο είναι: ισχυρός κλονισμός της έγγαμου σχέσεως! Αφού η Ζωή δεν ήταν από τις γυναίκες που θα καθόταν σε ένα χρυσό κλουβί, εγκαταλείποντας την καριέρα της.

Λάσκαρη – Τόλης Βοσκόπουλος

ttoles_b

Ένας πολύκροτος έρωτας που γεννήθηκε όταν οι δυο τους έπαιζαν μαζί στο ”Μαριχουάνα Στοπ”. Ένας έρωτας που σημάδεψε τον Τ. Βοσκόπουλο και σήμανε το τέλος του γάμου του με τη Στέλλα Στρατηγού. Αλλά και αυτή η σχέση κράτησε τρια χρόνια.

Λάσκαρη – Λυκουρέζος

lly_2013_6_8_1_40_56_b

Γνωρίστηκαν με αφορμή κάποια υπόθεση της Λάσκαρη εκείνος σαν δικηγόρος της και εκείνη ως πελάτισσά της.
Η αμοιβαία έλξη κατέληξε σε γάμο μέσα σε τρεις μήνες. Aπό το 1976 έχουν μία κόρη, τη Μαρία – Ελένη (πρώην σύζυγος του ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου). Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο απέκτησε άλλη μία κόρη, τη Μάρθα (που είχε παντρευτεί τον Βλάσση Μπονάτσο).Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων έχοντας εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Θέατρο

Τα τελευταία χρόνια δίνει επιλεκτικές παραστάσεις στη Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς «Ζωή Λάσκαρη», στο Βοτανικό.

Το 2003 πρωταγωνίστησε στην “Ευαίσθητη Ισορροπία” του Έντουαρντ Άλμπι δίπλα στους: Τάκη Χρυσικάκο, Κατερίνα Καραγιάννη, Βάνα Πεφάνη, Έκτωρα Καλούδη, Μαρία Σολωμού.

Διαμάντια και Μπλουζ – 2006

Της Λούλας Αναγνωστάκη και πάλι στη Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς «Ζωή Λάσκαρη». Ένα έργο για μια γυναίκα, την Άννα, που δεν ομολόγησε ποτέ πόσο αγάπησε. Για έναν άντρα που έπαψε να την περιμένει. Την κόρη τους, που εγκλοβίζεται σε μια δική της σχέση. Την καλύτερη φίλη της Άννας που την στηρίζει, ανάμεσα σ΄ένα καινούριο κι έναν παλιό έρωτα. Και τρεις νέους που, σαν καταλύτες, αλλάζουν την πορεία της Άννας. Διαμάντια και μπλουζ, δηλαδή λάμψη και θλίψη, συνδυασμός που υπάρχει μόνο στον έρωτα.

Σε Σκηνοθεσία: Αθανασίας Καραγιαννοπούλου και συμπρωταγωνιστές τους: Χρήστο Νομικό, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, μαζί με τους: Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Θοδωρή Γρηγοριάδη, Δημήτρη Καρτόκη, Τσαμπίκα Φεσάκη.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *