Τι κάνει σήμερα η Ζωή Λάσκαρη;

14 Ιούλιος 2011
 14 Ιουλίου, 2011
Category: Agenda, Νέα

Η Ζωή Λάσκαρη είναι μία από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.Σε ηλικία 16 ετών στέφθηκε «Σταρ Ελλάς» και ο τίτλος που της απονεμήθηκε ήταν η αφορμή ώστε ο Φιλοποίμην Φίνος να την επιλέξει για πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο Κατήφορος» το 1961.Η επιτυχία της στην ταινία, την έκανε μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής και της έδωσε την ευκαιρία να υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ.

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας. Η ηθοποιός μάλιστα αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών.

Πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες επιτυχίες της εποχής όπως «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Κορίτσια για φίλημα», «Οι θαλασσιές οι χάντρες» κ.ά. και συνεργάστηκε με εξίσου κορυφαία ονόματα όπως τη Ρένα Βλαχοπούλου, το Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και πολλούς ακόμη μεγάλους ηθοποιούς.

Όταν ο εμπορικός ελληνικός κινηματογράφος άρχισε να χάνει τη δόξα του, η Ζωή Λάσκαρη στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 στράφηκε αποκλειστικά στο θέατρο έχοντας (εκτός των άλλων) συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με παραστάσεις όπως «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», «Ορφέας στον Άδη» κ.ά.

Μπορεί να πορεύτηκε με εφόδιο την εξωτερική της εμφάνιση, όμως, ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι όταν δεν διαθέτεις ταλέντο, δεν τα καταφέρνεις. Και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι έχει πει ότι δεν ήθελε ποτέ να χάσει τη ψυχή της. Να χάσει δηλαδή τη δύναμη να μοιράζεται την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία με τους ανθρώπους.

Η ηθοποιός όμως ασχολήθηκε και με τα κοινά και διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων έχοντας εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Είναι παντρεμένη τριανταπέντε χρόνια με τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και σε κάθε τους εμφάνιση δείχνουν πόσο ευτυχισμένοι είναι. Και ως μητέρα, ακόμη και τώρα που τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει, είναι πάντα στο πλευρό τους, όποτε τη χρειαστούν.

Σήμερα, η ηθοποιός, που έχει απομακρυνθεί από την τηλεόραση, όπως λέει στο newsbeast.gr, κάνει πυρετώδεις προετοιμασίες από τις αρχές του μήνα, για την παράσταση που θα ανεβάσει στο θέατρο που φέρει το όνομά της την ερχόμενη σεζόν.

«Πρόκειται για το έργο “Ρόουζ” του Μάρτιν Σέρμαν που ήταν υποψήφιο για το βραβείο Laurence Olivier το 2000 και έκανε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία», αναφέρει για να τονίσει ότι σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Ρώσος, Adolf Shapiro, που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από την απόδοση του «Βυσσινόκηπου» του Τσέχωφ που φιλοξένησε το θέατρο Badminton πριν από ένα χρόνο.

Οι πρόβες του έργου, όπως συνεχίζει, αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο και η πρεμιέρα του έργου της θα προγραμματιστεί για τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου.

Στον ελεύθερό της χρόνο η Ζωή Λάσκαρη γυμνάζεται και κολυμπάει αρκετές ώρες. Όταν δεν προετοιμάζεται για παραστάσεις, διαβάζει πάρα πολύ εφημερίδες και πολιτική ιστορία.

Κατασκευάζει επίσης κοσμήματα και αξεσουάρ από απλά και πάμφθηνα υλικά, από αυτά που βρίσκονται πολύ εύκολα στο εμπόριο. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι επιλέγει πολλά κοσμήματα από την συλλογή της, για τις επαγγελματικές φωτογραφήσεις που επιλέγει εκείνη αλλά τα φορά και σε μια συνηθισμένη καθημερινή της έξοδο.

Πάντως, επειδή γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί νέοι που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί, τους συμβουλεύει «να διαβάζουν και να “γυμνάζονται” ακατάπαυστα, να κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες των επιχειρηματικών κυκλωμάτων που έχουν καταλύσει το χώρο του θεάτρου και να επαναστατούν σε καθημερινή βάση όχι φθονώντας την πορεία των άλλων, αλλά δημιουργώντας ακατάπαυστα για να χαράξουν τη δική τους πορεία».

Και γι’ αυτό όταν τη ρωτούν τι πρέπει να κάνουν για να πετύχουν, εκείνη τους απαντά: «βάλτε χειροβομβίδες μέσα σας, αμφισβητείστε ότι είπατε και κάνατε μέχρι χθες. Κοπιάστε με σθένος και αποφασιστικότητα για τα καλλιτεχνικά σας οράματα και να ξέρετε πως το αληθινό τέλος της κάθε δίκαιης και επίπονης μάχης είναι πάντα η δικαιοσύνη».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *