Ο Γιάννης Μετζικώφ μιλάει για τη Ζωή Λάσκαρη

8 Μάρτιος 2013
 8 Μαρτίου, 2013

Ο ενδυματολόγος και σκηνογράφος Γιάννης Μετζικώφ μιλάει για τη συνεργασία του με τη Ζωή Λάσκαρη στην εκπομπή “Γένους Θηλυκού”.

” Με τη Ζωή Λάσκαρη έχω συνεργαστεί δύο φορές, σε δύο διαφορετικά έργα, διαφορετικού είδους, με δύο διαφορετικούς σκηνοθέτες. Το ένα ήταν στις “Τρωάδες” του Μιχάλη Κακογιάννη, που η Ζωή έκανε το ρόλο της Ωραίας Ελένης. Καταπληκτική, απαστράπτουσα, θάμπωσε τους πάντες με τον τρόπο που βγήκε, με τον τρόπο που μίλησε, με τον τρόπο που αντιμετώπισε το αρχαίο δράμα και το δύσκολο ρόλο της Ωραίας Ελένης, μία εν παραστάσι παράσταση.

Τη δεύτερη φορά ήταν όταν έκανε το ρόλο της κυρίας Ταϊρόν στο “Μακρύ ταξίδι της ημέρας μέσα στη νύχτα”, μια ερμηνεία που πραγματικά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και κουβεντιάζεται μέχρι τις μέρες μας, μιας και είχαμε μείνει πάντοτε στο ότι η ερμηνεία αυτή ανήκε στην Κατίνα Παξινού. Ίσως ακούγεται περίεργο αλλά η Ζωή Λάσκαρη έδωσε έναν απίστευτο χαρακτήρα, τόνο, δραματικό τόνο σ’αυτόν το ρόλο και σύμφωνα με τη γνώμη πολλών δικαίωσε αυτό που είχε προηγηθεί, δηλαδή η συνέχεια του ρόλου στην ελληνική ερμηνεία, πραγματικά, μετά την Κατίνα Παξινού πιστεύω απόλυτα ότι ανήκε στη Ζωή Λάσκαρη. Αυτό το πράγμα δεν ήταν η προσωπική μου γνώμη, σαν απλός συνεργάτης στα εικαστικά θέματα αυτής της παράστασης, αλλά ήταν η γνώμη που ομόφωνα αντιμετωπίστηκε από τον κριτικό τύπο, ήταν η γνώμη του Κώστα Γεωργουσόπουλου, ήταν η γνώμη όλων όσων είδαν αυτήν την παράσταση και το κατά πόσο η Ζωή Λάσκαρη ταυτίστηκε με αυτόν το δραματικό ρόλο. Θυμάμαι είχα πάει στο καμαρίνι της και μου είπε με βαθιά ταραχή μετά το τέλος της πρεμιέρας: “Γιάννη, αυτός ο ρόλος έχει κυριολεκτικά μπει μέσα στην ψυχή μου! “.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *