Η Ζωή… μεγαλώνει για το κοινό!

19 Ιούνιος 2010
 19 Ιουνίου, 2010
Category: Agenda, Νέα

Μεταμορφώνεται σε γηραιά κυρία 80 χρόνων με σκηνοθέτη τον Κώστα Σπυρόπουλο! Η Ζωή Λάσκαρη ανεβάζει τον χειμώνα στο θέατρό της, στην «Αθηναΐδα», το θεατρικό έργο «Ρόουζ» του Μάρτιν Σέρμαν που αναφέρεται στους αλλεπάλληλους ξεριζωμούς των Εβραίων στη διάρκεια του 20ού αιώνα.

«Η Ζωή Λάσκαρη -που απείχε τον περασμένο χειμώνα από το θέατρο- μελετούσε με μεγάλη προσοχή την επιστροφή της στο σανίδι. Επέλεξε αυτό το έργο γιατί πρόκειται για τον απολογισμό ζωής μιας γυναίκας ογδόντα τριών χρόνων που καθηλώνει τους πάντες με τον ανθρώπινο και σπαρακτικό μονόλογό της. Ενας ρόλος που ήθελε πάντα να τον παίξει και μαζί με τον φίλο της, τον Κώστα Σπυρόπουλο μελετάει προσεκτικά το ανέβασμα του έργου», λέει στην «Espresso» στενή συνεργάτιδα της δημοφιλούς πρωταγωνίστριας.

Σύμφωνα με την ιστορία του -πραγματικά πολύ ενδιαφέροντος- έργου, η ηλικιωμένη Εβραία «Ρόουζ» λίγο προτού φύγει από τη ζωή κλαίει και γελάει με τα καλά και τα κακά που έχουν ζήσει οι άνθρωποι της φυλής της. Καταγγέλλει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, αλλά και τον ξεριζωμό και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Είναι μια «φωνή» που νιώθει μεγάλη πικρία για το… αδικοχαμένο όνειρο χιλιάδων Εβραίων να πάνε στη γη των προγόνων τους και να ζήσουν σε «κιμπούτς» με τους Παλαιστίνιους αδελφούς της. Με δυο λόγια, πρόκειται για ένα ιστορικό κοινωνικό δράμα που αναφέρεται στις καλές και στις κακές πλευρές της κοινωνίας μας γενικότερα με αφορμή τη ζωή μιας γυναίκας που επέζησε μετά τη θηριωδία του Ολοκαυτώματος.

Η Ζωή Λάσκαρη και ο Κώστας Σπυρόπουλος θα ταξιδέψουν στους τόπους όπου έζησε η «Ρόουζ» με τηλεοπτική συνεργείο και δημοσιογραφική ομάδα για να αποτυπώσουν μια σειρά από μαρτυρίες και ντοκουμέντα τα οποία θα προβληθούν στη διάρκεια της παράστασης. «Ο θεατρικός λόγος θα συνδυαστεί με την τεχνολογία σε μια παράσταση που δημιουργείται με μεράκι και αγάπη απ’ όλους τους συντελεστές της…» συμπληρώνει η ίδια πηγή.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

espressonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *